Този парламент е изчерпан, необходими са нови избори, заяви Нинова от Бузлуджа

12:25, 01 авг 20 / Политика 25 2490 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че този парламент е изчерпан и са необходими нови избори. Нинова беше на връх Бузлуджа, където Българската социалистическа партия отбелязва 129-ата годишнина от организираното социалистическо движение в страната, съобщи БНТ.

Заради опасност от разпространение на коронавируса тази година традиционният събор на левицата на историческата поляна не се състоя, а беше заменен с митинг в центъра на София.

„Чисто юридически това, което четем, е, че могат да се събират данни по време на мандата на един президент, но не може да се повдига наказателно преследване. Но може би по-важен е политическият прочит. Нахлуването на прокуратурата в президентството беше грубо погазване на правовата държава, на Конституцията на страната. Ние подкрепяме протестите - те са справедливи. Радваме се, че най-накрая хората се освободиха от страха си и от апатията и свободно излизат на улицата и изразяват мнението си. Нашата позиция е оставка на правителството и предсрочни избори”, заяви още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама