От есента депутатите отиват в бившия Партиен дом

12:50, 31 юли 20 / Политика 25 1161 Topnovini
БГНЕС

Днес беше последният работен ден преди парламентът да излезе в летен отпуск. Най-вероятно това ще бъде и последен ден в историческата сграда на Народното събрание, съобщи БГНЕС.

От есента те ще трябва да заседават в сградата на Партийния дом, която след промените от 10 ноември 1989 г. беше предоставена за нуждите на българския парламент. Там в продължение на години течеше ремонт, за да бъде пригодена за пленарни заседания.

В последния ден преди да излязат във ваканция народните избраници избраха трима нови членове на Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР). Това са Владко Владимиров, Димитър Кочков и Георги Добрев, които положиха клетва.

Парламентът ратифицира споразумение за покупка на ваксини срещу коронавирус


Депутатите с пълно единодушия ратифицираха споразумението, което предоставя право на Европейската комисия да купува ваксини срещу коронавирус от името на страните-членки на Европейския съюз.

Полицаите ще получават възнаграждение, а не допълнителен отпуск


На първо четене мина и Законопроектът за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Той предвижда полицаите да получават възнаграждение, а не допълнителни почивни дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!