Превозвачите искат промени в тол системата

12:05, 31 юли 20 25 1649 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Превозвачите ще изпратят в министерството на регионалното развитие и благоустройството исканията си за промени в нормативни и поднормативни актове свързани с тол системата. Това стана ясно от среща между представители на транспортни фирми и АПИ в Русе, съобщи БГНЕС.

Превозвачи от Русе на протест срещу тол системата

Недоволството на превозвачите е най-вече заради високите такси, които не съответствали на състоянието на пътищата, заяви Мариета Иванова, която е управител на транспортна фирма. Превозвачите негодуват и срещу налаганите санкции за неизправности на GPS тракери и маршрутни карти.

От АПИ поеха ангажимент да направят анализ през септември и октомври на данните от системата, за да се прецени с колко може да се намали тарифата. По думите на проф. Олег Асенов, който е член на УС на АПИ, след това процедурата ще отнеме поне месец, което означава, че евентуалните промени може да влязат в сила през декември или към края на годината. Заради поетите ангажименти от страна на АПИ, засега превозвачите се отказаха да продължат с протестите срещу тол системата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама