Вицепремиерът Захариева не вижда мотив за оставка

18:04, 29 юли 20 / Политика 25 1783 Шрифт:
Редактор:

Хората имат право да протестират, но блокирането на целия град е неприемливо. Това заяви пред bTV вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по повод на поредицата протестни акции в столицата и блокирането на някои от градските булеварди и кръстовища.

„Ние сме демократична държава и всеки има право да протестира“, коментира вицепремиерът по повод на продължаващото вече трета седмица – 21 дни, гражданско недоволство с искане за оставка на целия кабинет, лично на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, но подчерта: „Не приемем тези блокади и опити за граждански арести“.

Според Захариева гражданското общество е един от важните корективи на властта, но вече хората на улицата са много по-малко, отколкото в началото на протестите. „Не за първи път, когато има критики към министър, премиерът извършва смени“, каза Екатерина Захариева по отношение на скорошните министерски рокади в правителството, но бе категорична, че не вижда мотив целият кабинет, начело с премиера Борисов, да подава оставка.

„Наистина е безотговорно, шест месеца преди редовните парламентарни избори“, смята Захариева, която допълни: „Демокрацията е избори на 4 години“.

В качеството си на вицепремиер по правосъдната реформа тя обясни, че все още не се е запознала със сигнала, който бившият правосъден министър и лидер на „Да, България” Христо Иванов внесе във ВСС и ресорното министерство, където се говори за евентуални нарушения от страна на главния прокурор Иван Гешев.

„Изпълнителната власт трябва да работи със съдебната, но не и да се намесва в нейната работа“, каза Захариева.

Поредна порция аудио-записи, в които се чува глас, наподобяващ силно този на премиера Борисов, Екатерина Захариева коментира така: „Явно сме царе на това да се самокомпрометираме“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама