Кой и защо свали репортаж за посещението на Борисов във Враца

17:30, 29 юли 20 25 5488 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Репортаж за визитата на премиера Бойко Борисов във Враца на местната телевизия ТВ Враца бе мистериозно свален от платформата Youtube.

Във видеото се разкриваше, че посрещането на Борисов изглежда като организирано от ГЕРБ и че не е имало официално съобщение до регионалните медии, които не са били допуснати вътре. Въпреки това премиерът говори пред журналистите, където репортер на ТВ Враца отбелязва, че ремонтът на пътя Ботевград – Мездра, с който Борисов се похвали, е можел да бъде направен 10 години по-рано, ако парите не са били пренасочени. Министър-председателят отговори, че в първия мандат е трябвало да се направят магистралите „Тракия“, „Люлин“ и „Струма“, както и пътят до Богров.

Пред TOPNOVINI.BG гражданинът Христо Хаджитанев разказа, че след свалянето на клипа е решил да се информира повече за медията от сайта ѝ, където става ясно, че има европейско финансиране – два актуално проекта.

Собственикът на телевизията "Михайлов ТВ" е спечелил проект за еврофинансиране за близо 340 хил. лв, стартирал на 24.02 тази година със срок до 24.02.2021. Друг участник в "Кейбъл ком холдинг" (от който е част ТВ Враца) също има отворен проект за финансиране за 250 хил. лв., който трябва да приключи през септември тази година.

„И се запитах дали не са получили примерно някаква заплаха. Това е мое разсъждение, просто ми стана интересно, че имат два проекта, които са за над половин милион лева финансиране и които са с актуален срок. В крайна сметка, ако работата на телевизията зависи от тези проекти, може да им е бил оказан тормоз. Аз нямам представа какво е станало и защо са свалили материала, но това е мое разсъждение. И то тръгва от това, че премиерът така говори, че все едно той разпределя парите в държавата. И понеже цялата администрация очевидно е подчинена, може някой да им се е обадил и да им е казал: „Хора, вие имате проект и може да не си получите парите, ако ще пускате такива репортажи и по-добре го свалете“, посочи Хаджитанев.

Също така по темата мнение изрази и политологът Иван Куцаров: "Репортажът разказва кои са възторжените хора. Оказва, се също така, че медиите във Враца не са получили информация за посещението на премиера, което бе излъчвано в профила му във Фейсбук, но пък охраната на завода, който той обходи им иска акредитация, за да влязат и да отразят визитата".

При опит на екипа ни да се свърже с телевизията за коментар на посочения номер в сайта се включва гласов оператор, пренасочващ към технически екип, който обясни, че не може да дава информация и да съдейства с лични контакти - както на собственика на медията, така и на журналистката Моника Пенева, направила репортажа от събитието. Към момента от телевизията не са излезли съв своя позиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама