Одобрена е българската кандидатура за заместник-председател на Управителния съвет на Международната инвестиционна банка

20:15, 28 юли 20 / Политика 25 1465 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Правителството одобри кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния съвет (УС) на Международната инвестиционна банка (МИБ) със седалище в Будапеща, Унгария, предава БГНЕС. Според Устава на Банката, членовете на У С се назначават от Съвета на управителите за срок от пет години. На този пост представителят на нашата страна в МИБ ще има активно участие в оперативната дейност и управлението на Банката, като ще отстоява финансово- икономическите интересите на България.

С РМС № 946 от 1 декември 2015 г. беше одобрена кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния съвет на Банката, като през 2016 г. тя зае поста, с мандат за периода 1 януари 2016 г. - 31 декември 2020 г. Поради изтичането на този мандат, с днешното си решение правителството предлага кандидатурата на Румяна Кючукова за представител на България в Управителния съвет на МИБ за срок от нови пет години.

Румяна Кючукова е висококвалифициран специалист с богат професионален опит и широка експертиза, тя е заемала отговорни позиции в компании с международно участие, както и в международни финансови институции. Понастоящем Румяна Кючукова ръководи дейността по функционален сектор „Рискове“ в МИБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама