И Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради COVID-19

14:31, 28 юли 20 / Свят 25 1479 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

И Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса. От 1 август страната ни е в третата група - на най-рисковите държави за разпространение на инфекцията, съобщи днес здравното министерство в Никозия.

Със затягането на режима и преместването на България от група Б в група С само определени категории граждани ще могат да влизат в Кипър от 1 август. Това са български граждани, които притежават разрешение за постоянно пребиваване на острова, както и кипърски граждани, пристигащи от България, уточни за БНР говорителят на здравното министерство Маргарита Кириаку.

От днес пътуваме до Австрия само с отрицателен PCR тест


Те трябва да представят здравен сертификат с отрицателен резултат от извършен тест за коронавирус до 72 часа преди полета или да го направят при пристигането си в Кипър.

Освен това всички те задължително ще трябва да остават в 14-дневна домашна карантина.

Всички пътници са длъжни да попълнят и електронния формуляр за кипърска полетна карта в рамките на 24 часа преди полета.

На 9 юни, когато Кипър отвори летищата си, България бе в първата група, група А, на най-безопасните страни. Заради увеличения брой случаи на коронавирус от 29 юни тя бе свалена в група Б.

В сегашната група С страната ни е заедно с Португалия, Швеция, Люксембург, Румъния.

Великобритания се изкачва в група Б от 1 август.

Здравните власти на Кипър обявиха още, че ще извършват по 600 теста на ден - двойно повече от досега, на случаен признак на пристигащите от всички полети на двете международни летища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама