Лъчезар Борисов отрича да е отговорен за отпускането на кредита от 75 милиона лева от ББР

09:17, 28 юли 20 / Политика 25 1165 Шрифт:
Редактор:

Оттеглил съм се от функциите си като председател на Надзорния съвет на ББР. Тези 75 милиона от банката първо не са отпуснати по време на извънредното положение, но моля въпросите за ББР да бъдат отправени към нея. Функциите на УС са различни от оперативното управление на банката. Не съм отговорен за за даването на тези 75 милиона лева кредит. Това заяви пред bTV министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Преди да заеме министерския пост, Борисов бе председател на Наздорния съвет на Българската банка за развитие. 80% от портфейла на ББР е за малки и средни фирми.

„Всяка една теза, че една банка работи с конкретни юридически или физически лица, е несъстоятелна. Банката работи с всички фирми“, допълни Борисов.

Борисов назначи шефа на Българската агенция за инвестиции за зам.министър

"До дни структурата на портфейла на банката ще бъде обявен публично. Увеличаването на капитала на една частна банка е правителствена политика, за което има съответните решения на МС", съобщи министърът.

"Около 200 язовира се ремонтират с отпуснатите 500 милиона лева от държавата, скоро ще покажем ремонтите", увери Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама