Пътят до парк "Росенец" остава общински

12:28, 28 юли 20 / Общество 25 939 Topnovini
Снимка: Прокуратура на Р България

Пътят до парк "Росенец" остава общински, решиха общинските съветници в Бургас, съобщи БНТ. 

Преди това протестиращи блокираха централния вход на сградата. Те настояха да бъде отменено решение на местния парламент, с което общинският път, който минава през имота в парк „Росенец", свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, става частен

Предложението за промяната на собствеността на пътя е на общински съветник Константин Бачийски. „Повече от три месеца се боря срещу това решение и повече от три месеца от мнозинството на ГЕРБ ми обясняват как това не може да стане. Но както видяхме, когато ние не се предаваме, когато всички българи се надигнат, то тогава има възможност да се взимат решения в ползва на гражданите", заяви той.

След проверка на прокуратурата: Пристанището в "Росенец" е незаконно

А междувременно общинските съветници от ГЕРБ също внесоха предложение за отмяна на решението от април. „Нито едно решение не е толкова важно, ако ще разделя по този начин обществото. Този път по кадастрална карта влиза в частен имот. Това, което беше предложението на общината е да се направи такъв алтернативен, който да стига до самия бряг и да бъде изграден и паркинг", каза Калояна Живкова, общински съветник от ГЕРБ.

Предложението предизвика сериозен дебат между различните партии в местния парламент в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи