Жертви и ранени след протести срещу полицейското насилие в САЩ

12:32, 26 юли 20 / Свят 25 1370 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Жертви и ранени по време на поредната нощ на протести срещу полицейското насилие и расизма в Съединените щати.

Най-малко двама души са простреляни в Колорадо, където протестиращи направиха опит да блокират ключова магистрала. Изнервен от блокадата шофьор направил опит да премине с автомобила си през блокадата, на което демонстрантите отвърнали с огън. При стрелбата, обаче, пострадали двама от протестиращите, които са настанени в болница.

Делото за смъртта на Джордж Флойд ще започне през 2021 г.

Стрелба и в Тексас, отново по време на протест, има един загинал. До момента е известно само, че жертвата е от страната на протестиращите, но кой и защо е открил огън, тепърва ще се изяснява.

Протестиращи в Сиатъл подпалиха строящ се затвор за непълнолетни, съобщи "Ройтерс." Трима служители на местните сили на реда бяха ранени при сблъсъци с протестиращите, които замерваха полицаите с камъни, бутилки и фойерверки. Един от пострадалите е приет в болница, а най-малко 16 души са задържани за нападение срещу представител на силите на реда и отказ да се подчиняват на изискванията на властите.

Протестите в Съединените щати срещу расизма и полицейското насилие продължават вече близо 60 дни. Вълната от недоволство бе породена от смъртта на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд, който почина от задушаване на вследствие на полицейска агресия при арест в Минеаполис.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама