След бурята в София: Наводнени улици, подлези и частни имоти

10:08, 26 юли 20 / София 25 1886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наводнени улици, подлези и частни имоти. Това е равносметката след падналия късно снощи над София пороен дъжд. Тази сутрин дърво падна на булевард "Драган Цанков", съобщи БНР.

През цялата нощ всички екипи на аварийното звено на Столичната община и на пожарната отстраняваха щетите от проливния дъжд. Екипите са реагирали на 19 сигнала за паднали клони и дървета. За завирявания и наводнения са постъпили 17 сигнали, на които службите са се отзовали.

Наводнени къщи има в кварталите – Банкя и Абдовица. Дъждът наводни подлези и улици в София.

Камион за боклук се обърна в центъра на града на бул. Христо Ботев. Часове отне на аварийните екипи да отстранят машината от пътното платно.

Снимка: Facebook/София на живо

И днес се очаква да бъде дъждовно. По тази причина се следят реките, които минават през града.

Продължават обходите на екипите на Столичната община в паркове и градини. Инспекторите ще контролират почистването на града от наноси, паднали клони и дървета.

Снимка: БГНЕС

В Северозападна България също се изляха поройни дъждове, а в някои райони паднаха и градушки.

Над 20 литра на квадратен метър дъжд бяха регистрирани в Монтана. В града има наводнени улици. Имало е и закъсали автомобили.

Във Вършец бурите също причиниха проблеми - наложило се е да бъдат отводнени няколко къщи.

Поройният дъжд във Враца пък е разкъртил част от улица. В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се вижда как асфалтът е повдигнат и начупен точно по средата на пътното платно.



Градушка е паднала в района на Криводол, но щети няма. В общината силните пориви на вятъра са съборили дървета. Силен дъжда валя и в Пловдив.

Прогноза за опасни явления има и за днес. Отново в следобедните часове се очакват интензивни локални валежи с гръмотевици и градушки в западна и части от централна България.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама