Наднорменото тегло повишава риска от смърт от COVID-19

20:20, 25 юли 20 25 1833 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Хората с наднормено тегло или страдащи от затлъстяване са изложени на повишен риск от сериозно заболяване или смърт от COVID-19, информира „Ройтерс“, като се позова на доклад на Изпълнителната агенция на британското министерство на здравеопазването и социалните грижи, съобщи bTV.

Премиерът Борис Джонсън обеща да се справи с проблема със затлъстяването и сам отслабна, откакто по-рано през годината беше приет в интензивно отделение с COVID-19.

Все повече българи гледат на коронавируса като на обикновен грип

Данните на агенцията “Пъблик Хелт Ингланд” показват, че в сравнение с хората с нормално тегло, за тези с индекс на телесната маса 30-35 рискът от смърт от COVID-19 се повишава с 40%, а за тези с над 40 - с 90 на 100.

Хората с индекс на телесната маса над 30 са класифицирани като затлъстели. От агенцията отбелязват, че почти 63 процента от британците са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване.

Няма да има ваксина срещу коронавируса до 2021 г.

"Настоящите доказателства са ясни - наднорменото тегло или затлъстяването ви излагат на повишен риск от сериозно заболяване или смърт от COVID-19, както и от много други животозастрашаващи болести", казва главният експерт по хранене на PHE Алисън Тедстоун.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама