Григор Димитров се завръща на корта в събота

19:20, 23 юли 20 / Спорт 25 1950 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се завръща на корта този уикенд. По-малко от две седмици след като се възстанови от Covid-19, с който се зарази по време на организирания от Новак Джокович Adria Tour в Задар, първата ни ракета започва участието си в демонстративния Ultimate Tennis Showdown.

Първият мач на Гриор в Ница е в събота срещу Ришар Гаске, а на следващия ден негов съперник ще бъде Фелисиано Лопес, съобщи bTV.

Турнирът е известeн с нестандартния си формат - мачове, разделени на 10-минутни четвъртини, като победител стана реализиралият повече точки след изтичането на времето. При равенство 2:2 в четвъртините, изходът от сблъсъка се решава в пета част, в която печели отбелязалият две поредни точки.

Все още няма пълна програма за Ultimate Tennis Showdown, но се очаква следващите два мача на Димитров да бъдат на 1 и 2 август.

Засега участие в Ница са потвърдили Фернандо Вердаско, Фелисиано Лопес, Ришар Гаске, Беноа Пер, Корентен Муте, Дъстин Браун и Алексей Пипирин. Скоро това ще направят още Стан Вавринка и един измежду Гаел Монфис и Александър Зверев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама