Висшият съдебен съвет излиза във ваканция за два месеца

15:23, 23 юли 20 25 1351 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Висшият съдебен съвет (ВСС) излиза в лятна ваканция за близо два месеца, стана ясно днес.

Първи ще прекратят почивката членовете на Прокурорската колегия, които ще имат заседание на 16 септември. После ще заседава Съдийската колегия на 23 септември, а последно е предвидено заседанието на Пленума на ВСС, което ще проведе на 24 септември.

Всяка година ВСС излиза във ваканция в края на юли, което съвпада със съдебната ваканция през август. Тази година обаче пандемията принуди депутатите да отменят съдебната ваканция, за да могат съдилищата да наваксат забавянията по делата от март, април и началото на май, припомня Mediapool.

Въпреки това ВСС пак ще си вземе почивката. Тя ще бъде дори по-дълга от обичайното. Лятната ваканция на съдебния съвет обикновено приключва в началото на септември. ВСС не заседава от 16 март до 9 април в първите дни на извънредното положение.

На 20 юли главният прокурор Иван Гешев също излезе в летен отпуск на фона на гражданските протести пред Съдебната палата, които настояват за оставката му. Той ще бъде в почивка до 9 август, но пресцентърът му декларира, че "главният прокурор работи най-добре, докато е в отпуск".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама