Месец преди ареста: Пламен Узунов поискал от ДАНС достъп до „строго секретна“ информация

11:52, 23 юли 20 25 1503 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов поискал "строго секретен" достъп до информация месец, преди да бъде арестуван, става ясно от съобщение на ДАНС.
 

От кабинета на Пламен Узунов са иззети документи за български и чужди граждани


Във връзка с тиражирана в електронни медии информация относно липса на основание за извършване на проучване на Пламен Узунов от Държавна агенция „Национална сигурност“ заявяват, че постът „Секретар по правни въпроси и антикорупция“ е включен в списъка на длъжностите или задачите, за които се изисква достъп до класифицирана информация на служителите в Администрацията на президента, съгласно чл. 37, ал.1 от ЗЗКИ. Списъкът е утвърден от главния секретар на президента, той и ръководител на организационната единица, и е изпратен в ДАНС.

„В ДАНС е получено искане от 10 юни тази година за проучване на Пламен Димитров Узунов до ниво „Строго секретно“, подписано от Главния секретар, придружено със съгласие, подписано лично от лицето, както и всички изискуеми документи за стартиране на процедура, верифицирани с подпис на Пламен Узунов“, допълват още в официалното си съобщение ДАНС.

В момента Пламен Узунов е с повдигнато обвинение за търговия с влияние и е под гаранция от 20 000 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама