Влизаме в Гърция само през ГКПП "Кулата"

16:44, 22 юли 20 / Свят 25 2087 Шрифт:
Редактор:

Гърция затваря сухопътните си граници до 4 август, освен ГКПП „Кулата – Промахон“, с цел ограничаване на разпространението на COVID-19 в страната.

Забраната влиза в сила от полунощ и се ограничава достъпа до страната по всички сухопътни връзки (автомобилни и ж.п. пътища) към и от Гърция, както и временна забрана за влизане на лица на гръцка територия през сухопътните връзки, с изключение на  гръцки граждани, притежатели на разрешително за пребиваване в Гърция, лица, чието основно местоживеене е в Гърция,  товарни камиони за превоз на стоки и влизането в страната на лица по изключително наложителни служебни/бизнес пътувания, което се доказва с подходящите документи, предава bTV.

Гърция спира целия трафик на автомобили и хора през ГКПП "Илинден" до 41 август

През ГКПП „Кулата – Промахон“ се запазват досегашните изисквания за отрицателен PCR тест. През пункта е възможно и преминаването на туристи.

Влизането и излизането от страната по отношение на посочените в а), б) и в) случаи се разрешава единствено през следните ГКПП: Какавя, Кристалопиги, Евзони, Промахон, Нимфеа и Кипи.

Влезлите в Гърция по неотложни причини и напуснали впоследствие страната, нямат право да влязат отново на територията на Гърция до изтичане на срока на забраната - 23.59 ч. на 04.08.2020 г.

Гръцките граждани, които напускат държавата и желаят да се завърнат в страната за времето на действие на забраната, се задължават преди напускане на страната да информират по съответния начин, като попълнят електронна декларация през електронния портал www.gov.gr.

Пътуващите към Гърция през сухопътна граница, независимо от тяхното гражданство, задължително преди пристигането им Гърция попълват електронно форма за локализиране на пътници (Passenger Locator Form - PLF) на https://travel.gov.gr с данните им за контакт в страната, като се задължават да представят на граничния контролен пункт доказателство за попълнена PLF, която им се изпраща от системата автоматично по електронен път. 
      
При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210, както и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама