Шофьор и пътната агенция в спор опасна ли е магистрала "Тракия"?

11:50, 22 юли 20 25 1667 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

За по-малко от седмица на едно и също място на магистрала "Тракия" станаха два инцидента с тежкотоварни камиони. Това постави въпроса дали няма проблем с пътното платно при 160-ия километър в посока Бургас.

Пореден уикенд, поредна катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"

Ден след втората катастрофа шофьор на ТИР от Пловдив пусна в социалните мрежи клип, заснет на 160-ия километър в посока Бургас. В него Иван Чaлъмов, който от осем години е международен шофьор, демонстрира как преминаването на камион, натоварен с 20 тона, през оголена фуга в района причинява опасно сътресение.

"Ето го конкретното място, 160-и километър. Ето я дупката. Минавам със 79 км/ч. Чухте ли как издрънча камионът?!", казва Чалъмов във видеото, което към днешна дата е изтрито. Той допълва, че при преминаването през тази неравност има опасност да се счупи лагер, да се спука гума или воланът да се завърти неочаквано и товарният автомобил да излезе от контрол.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обаче заявяват, че няма основания да се счита, че пътната инфраструктура е причина за двете катастрофи. "Двата пътни инцидента са различни по характер", уточняват от АПИ пред "Дневник".

От агенцията посочват, че експерти от Областно пътно управление - Стара Загора, и екипи на пътноподдържащото дружество обхождат периодично автомагистралата на територията на областта и при необходимост се извършват ремонтни дейности по асфалтовата настилка.

Последно на 20 юли е отстранена неравност на пътното платно в непосредствена близост до дилатационна фуга при 160-и км на "Тракия". От АПИ припомнят, че през есента ще започне цялостното обновяване на 52-километровия участък от магистралата, в който попада и 160-ият километър. Дотогава при необходимост, ще продължат да се извършват ремонтни дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама