А1 пуска термокамери за измерване на телесната температура

11:14, 21 юли 20 25 2368 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В контекста на продължаващата пандемия от COVID-19, A1 предоставя пакети с инсталиране и поддръжка на термокамери към услугата A1 Video Security. Предложението на телекома включва IP камери от последно поколение, които регистрират лицата и измерват телесната температура.

Това е особено важно за компании, където много хора работят в общи помещения, както и за такива, които посрещат голям поток от посетители. Един от най-разпространените симптоми на инфекцията с респираторен вирус е лесно разпознаваем - повишената телесна температура на болния. 

Предложението на А1 включва някои от най-прецизните измерващи устройства на пазара в България. С тяхна помощ може да се измерва телесната температура с точност до 0,3 градуса благодарение на високотехнологичната “Black body“ система, която автоматично калибрира камерите и те не се влияят от промени в температурата на околната среда. Камерата работи с комплексни алгоритми и изкуствен интелект, които ѝ помагат да измерва температурата, дори когато човекът пред нея носи маска и шапка.

Камерата може също така да измерва няколко лица едновременно, като в реално време показва температурата на всяко едно от тях. Ако бъдат засечени високи стойности у някое от лицата, автоматично се задейства звукова и светлинна сигнализация, която предупреждава екипа на входа.

В допълнение към камерите предложението на А1 предвижда и възможност за съхранение на данните на облачна платформа, където записите остават налични в продължение на до 30 дни. 

Термокамерата осигурява проактивна поддръжка на всички компоненти на системата за срока на договора. Цялото оборудване идва с 3-годишна гаранция. Инвестицията в подобна система се изплаща в сигурност и спокойствие както за служителите, така и за посетителите на съответния обект.

Случаите на клъстерно разпространение на COVID-19 в заводи в страната показват недвусмислено финансовите рискове за бизнеса от коронавируса. Затварянето на цялото производство или дори само на части от него може да бъде избегнато с навременен контрол на входовете и идентифициране на хората със симптоми на респираторна инфекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама