Безос остава най-богатият човек в света, Илон Мъск влезе в петицата

10:20, 21 юли 20 / Свят 25 1553 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Американският предприемач Илон Мъск, основател на иновативните компании "Tesla" и SpaceX, за първи път се нареди сред петимата най-богати хора в света в класацията на американското списание "Форбс", информира ТАСС и БГНЕС.

Към момента богатството на Мъск се оценява на 74,2 млрд. долара и той заема петото място в списъка, посочва изданието. На шестата позиция със 72,2 млрд. долара е бившият ръководител на "Microsoft" Стив Балмър, а на седмо - финансистът Уорън Бъфет, ръководител на инвестиционния холдинг "Berkshire Hathaway".

Преди 49-годишния Мъск остава шефът на Facebook Марк Зукърбърг с 90,3 млрд. долара.

На първите три позиции са съоснователят на "Microsoft" Бил Гейтс с богатство от 113,4 млрд. долара, генералният директор на групата за луксозни стоки  - LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно със 113,8 млрд. долара и основателят на "Amazon" Джеф Безос със 189 млрд. долара. Безос остава най-богатият човек в света за трета поредна година.

Мъск основава компанията за производство на електромобили "Tesla" през 2003 г. Първоначално специализирана единствено в електрически коли, по-късно тя започва да разработва също слънчеви батерии и други енергийни системи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама