Облачността и дъждът отстъпват, от понеделник пак е слънчево

06:30, 20 юли 20 25 1932 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

През нощта валежите в по-голямата част от страната ще спрат, а облачността в Западна България ще се разкъса. Дъжд ще продължи да вали в централните и източните райони на Северна България. Утре облачността ще бъде променлива, в Западна България - често намаляваща до слънчево време. На места, главно в Североизточна България, все още ще има валежи от дъжд, които до обяд ще спрат. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, в София ще е 24 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.

Над Черноморието облачността също ще бъде променлива. Преди обяд на отделни места на север от нос Калиакра слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 26 - 29 градуса. Температурата на морската вода е около 25 - 27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността преди обяд ще е все още значителна, и на места в Стара планина ще има валежи от дъжд. В останалите планински райони само на отделни места ще превали. По-късно през деня облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама