Пазаруването онлайн се увеличава

09:46, 19 юли 20 25 1384 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"В това време на пандемия потреблението намаля, но пък се отвориха нови пазарни ниши", каза пред БНТ Димитър Маргаритов от Комисията за защита на потребителите.

И посочи, че пазаруването онлайн се е увеличило, поръчването на храни и продукти за доставка до дома. Контролната дейност на Комисията се е адаптирала към тези нови предизвикателствата и са осъществявали проверки в извънредното положение.

"Имаме над 1000 проверки, които са тематични както по отношение на онлайн търговията, така и по отношение на това, че доста стоки, които преди това не бяха пазарувани толкова често, се явиха стоки от първа необходимост - предпазните маски, дезинфектанти - заговори се за спекула", подчерта Димитър Маргаритов.

Според него са се справили със ситуацията и са успели да запазят пазара сравнително спокоен и доста разумно минаваме през тази извънредна ситуация.

В тази обстановка, когато хората все повече разчитат на онлайн търговията, в комисията е необходим по-голям административен капацитет за проверка на този тип пазаруване.

"Нарушения много нямаше", призна Димитър Маргаритов.

Има туристически сезон, въпреки епидемиологичната обстановка, и са започнали проверки по плажовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама