Социолог прогнозира, че Цветанов може да нанесе сериозен удар върху ГЕРБ

12:04, 18 юли 20 / Политика 25 2048 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

"Няма особен проблем да се появи нов политически субект. Спомнете си партията НДСВ, която се реализира в рамките на 3 месеца. Абсолютно е възможна появата на политическа формация, независимо дали тя ще бъде формално регистрирана в съда, или ще действа неформално. Важното е хората да я припознаят. Все още всички играчи не са ясни. Вероятно ще има обединение за промяна. Цветан Цветанов може да нанесе сериозен удар върху ГЕРБ". Това заяви социологът Кольо Колев в ефира на Нова телевизия.

По думите му козът на Цветанов срещу ГЕРБ е фактът, че той познава "кухнята на процесите в партията". 

Според него искането на министерски оставки от страна на Бойко Борисов е глупав ход и това няма да проработи.

"Ако това се беше случило месец по-рано, може би напрежението щеше да бъде намалено. Статуквото на това управление на този екип не може да бъде запазено. Възможността е да се предложи експертен кабинет, който да довърши мандата, но това също няма да проработи. Хората искат избори и смяна не само на Бойко Борисов, но и на Иван Гешев", заяви още Колев.

По думите му прекалено дългото задържане на ГЕРБ доведе до срастване на всички власти - законодателна, изпълнителна, медийна, което няма нищо общо с демокрацията.

Колев е на мнение, че здравословната промяна е в провеждането на резки избори и допълни, че алтернативите се раждат именно в такива кризисни моменти.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама