"Нове Хоумс" нарече изводите от проверката на ДНСК тенденциозни и манипулативни

11:10, 18 юли 20 25 2091 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Заключенията от проверката на ДНСК тенденциозни и манипулативни. Това се посочва в позиция на "Нове Хоумс" АД във връзка с решението на дирекцията от началото на тази седмица за спиране на строителството на комплекса.

От компанията заявяват, че строителството се извършва при стриктно спазване на одобрените проекти и въз основа на валидно, влязло в сила разрешение за строе, а при проверката на ДНСК не са установени отклонения от тези проекти и строителното разрешение.

От "Нове Хоумс" посочват, че така направени заключенията от проверката ще подведат както прокуратурата, която възложи проверката, така и настоящите и потенциалните клиенти на фирмата и това ще накърни доброто ѝ име.

Над 200 купени жилища в сградите на „Нове Хоумс“

От компанията изтъкват, че съответствието на проектите за комплекса с изискванията и с Побробния устройствен план е потвърдено от ДНСК при проверка на строителното разрешение за комплекса, извършена в края на 2018 г. и началото на 2019 г.

 

Те посочват още, че строителството на комплекса не е приключило и преди окончателното му завършване е неуместно да се коментира какво не е изпълнено по него. „Нове Хоумс“ АД подчертават, че с огласяването на факти от незавършила проверка, се накърняват интересите, както на инвеститора, така и на многобройните домакинства и бъдещи жители на комплекса.

От фирмата заявяват, че ще внесат възражение срещу спирането на строежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама