Разказът на бития от полицаи студент Евгени Марчев

18:10, 17 юли 20 25 4789 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Проговори един от задържаните след напрежението със служители на реда под прозорците на Министерския съвет миналия петък. Младежът, станал известен като "Студентът от Хага", който беше настанен с комоцио в „Пирогов“, твърди, че полицаите са го пребили без причина.

Проверки в СДВР заради сигналите за полицейско насилие над протестиращи

Хващат ме за ръката и ме издърпват назад. При издърпването един от полицаите ме хваща за гърба и ме хвърля назад, падам настрани. И един от полицаите, той не беше с маска, почна да ми нанася удари в брадата, два-три удара. При втория, третия удар започнах да усещам, че припадам. Бях проснат“, разказа той пред bTV и допълни: „Проснати по този начин с лицето към земята като най-големите наркобарони, задържани в Европа. И точно в този момент усетих какво е да загубиш чувството си на свобода, на гражданска инициатива.

Когато някой дойде при теб, без никаква причина и те задържи, ти усещаш, че си никой в тази държава, абсолютно никой“, заяви Евгени Марчев.

"В един момент ни сложиха белезниците и ни проснаха на земята. Бяхме с очи към земята, буквално нахвърляни като трупове. Довлачиха ме зад колоните и тогава един от ръководните полицаи каза: „Бийте ги, докато не им се сложат белезниците“. Те и това правиха. Никой от нас не беше със сложени белезници и получаваше удари", коментира той. 

"Най-ужасният момент беше, когато при нас дойде единственото задържано момиче. Тя беше влачена за косата по брутален начин. Тогава извадиха личните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене. Полицай започна да я гали по косата и да я снима. Тя го молеше да спре, а той не спря. Тя беше унижена и полицаите я снимаха. Това е огромно унижение", каза още Евгени Марчев. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:16, 17 юли 20

Много добре изглежда момчето за "смлян" от бой преди три дни.... Да сте живи и здрави всички тролове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама