Цветан Соколов е новият капитан на националния отбор по волейбол

17:14, 16 юли 20 / Спорт 25 2533 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Цветан Соколов е новият капитан на националния отбор по волейбол. Новината беше съобщена преди ден в интервю от старши-треньора на националите Силвано Пранди. На 30 години той е един от най-опитните в тима. Новата звезда на руския Динамо (Москва) даде първото си интервю като капитан на отбора пред сайта на волейболната ни федерацията.

"Лентата е голяма отговорност и се гордея с нея. Това е голяма отговорност и се радвам, че я поемам. Трябва да се влагам много повече. Досега давам 100 процента от възможностите си. Вече трябва да давам 110 и да бъда пример за новите и младите в тим", споделя новият капитан.

Той разкри, че при приемането на капитанската лента е обещал, че ще се постарае да направя така, че да се гордеят с него."Казах, че могат да разчитат на мен", посочва Соколов.

Капитанът на националите коментира и първия заразен с коронавирус в отбора - Георги Сеганов. "Волейболът е колективен спорт. Най-малко 20 души сме в залата един до друг. Ако не се пазим нас, да пазим другите. В световен мащаб пандемията е голяма. Едни казват колко е страшно, други са на обратното мнение. Не е важно колко е сериозна пандемията. Трябва да й обръщаме внимание. Говорим си да сме по-отговорни един към друг и към семействата ни. Георги веднага беше изолиран, бяха ни направени тестове. Един ден не тренирахме. Всички тестове бяха отрицателни и започнахме да тренираме. Ако има още 1-2 случая, ще се върнем назад. Нека да правим това, което обичаме - волейбола". По думите му към днешна дата Сеганов се чувства добре и вече няма температура.

Цветан Соколов обяви, че отборът ще излезе в срещите за евроквалификацията снагласата да победи и да играе качествен волейбол. По думите му този турнир е постижим, а редом с него и класирането на европейско първенство

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама