"Демократична България" на протест пред МВР, настояват за оставката на Младен Маринов

18:10, 13 юли 20 / Политика 25 2536 Шрифт:
Автор:

От "Демократична България" излязоха на протест пред сградата на МВР, за да поискат оставката на министър Младен Маринов.

"Тук сме днес, за да отделим специално внимание на свинщините на министър Маринов. Да поискаме неговата отговорност в рамките на общия протест за премахване на това управление. Искаме тази отговорност за полицейското насилие, което беше показано, както и заради  действията на полицията на  "Росенец", която наруши закона и създаде риск от етническо напрежение", заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов.

"Видя се в тази ситуация, че премиерът не може да уволни областния директор на полицията. Открихме и причината за това. Същият човек като полицейски служител е ескортирал ЧСИ-тата срещу ТВ7 в момента, в който Пеевски се разсърди на Цветан Василев и изпрати българската полиция и представители на ЧСИ, за да закрият телевизията. Този човек тогава е бил уволнен, а след това назначен в Бургас. Сега премиерът не може да го уволни. Очевидно е, че е личен обслужващ персонал на Пеевски. Доказва се, че това министерство се управлява лично от Пеевски, нарушава законите, прибягва до насилие и не се носи отговорност", допълни Иванов. 

Снимка: Юлиан Тодоров

На протеста е и лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов. Според него министър Маринов не е приел оставката на шефа на бургаската полиция по нареждане на Ахмед Доган.

Множеството скандира "мафия" и "мутри вън". След призивите за оставка стотиците граждани и симпатизанти на "Демократична България" се отправиха към сградата на Министерски съвет, за да се включат в общия протест за оставка на правителството. 

Снимка: Топ Новини

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама