Големите кавички на седмицата (13 - 17 юли)

09:00, 18 юли 20 / Големите кавички 25 3896 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (6 - 10 юли)

"Волно или неволно главният прокурор Иван Гешев успя да свали премиера Бойко Борисов. Гешев потъпка правовия ред в държавата с атакуването на президентската институция, а последвалите след това протести имат потенциал да свалят правителството". Така евродепутатът от ЕНП/"Демократична България" Радан Кънев коментира напрежението в обществото през последните дни.

"Приятели, ще се опитат да убият Борисов. Мафията, създадена от БСП и ДПС 1992 г. е още жива. Не могат да простят на Бойко, че докара 34 евролидери за интеграция на Балканите. Червеният президент иска да ни върне 75 години назад и с държавен преврат да установи комунистическа селяндурска диктатура". Това написа във Facebook депутатът от ГЕРБ Георги Марков по повод нестихващите протести.

"Имунитетът на президента не означава само, че той не може да бъде арестуван. Имунитетът на народния представител не означава само, че той не може да бъде арестуван. Става дума за неприкосновеност на институциите. Ако ти можеше да влезеш в президентството, можеш да влезеш и в парламента, както през 1945 година беше изведен Никола Петков за последен път. Този каскет, който ни демонстрира, че все едно сме 1945 година, трябва да бъде страхотна сигнална лампа...Всеки може да бъде застигнат. Защитата на държавните институции и конституционния ред трябва да ни води и да стоим заедно зад тях. Нека да успеем да отстоим конституционните основи на държавата. След 2-3 години, ако успеем да постигнем това с действия за реформа на прокуратурата, с осуетяване на възможността за появата на нови гешевци, ще бъде добър урок, но и голяма крачка напред за нашата нация в отстояване на демократичните ценности...Не може да не можеш да прецениш трябва ли да влезеш в президентската институция по този начин. Какъв си ти, бе? За какъв се мислиш? Какво като си събрал 100 прокурори, на които плащаш заплати или определяш кариерата? Всичко е временно на този свят. Всеки прокурор, съдия или друг човек трябва да знае, че в един момент остава сам с това, което е свършил. Сам с каскета си." Коментатр на лидерът на ПП "Движение 21" Татяна Дончева по повод прокурорската акция в Президентството и последвалото политическо и обществено напрежение.

"Времето работи в полза на Борисов. Захладня и хората предполагам, че ще умрат от страх и ще се приберат. След всички добри стъпки на управлението хората ще се разубедят, аз съм убеден, и ще се приберат в домовете си...

Вчера излязоха в още 7 града да изразят удовлетворението си от Борисов. Повечето хора излязоха от завист, защото не могат да преживеят успехите на правителството. Излязоха и заради еврото, защото искаха да съсипят еврото още преди да влезем в чакалнята.

По-голямата част от хората, които поканихме на площада, са лумпени и тулупи и не може да се очаква друго, ние сме събрали нискокачествена биологична маса. Не трябва да забравяме - ние сме прости.

Аз ги доведох лумпените, аз им платих, имам едно чекмедже и от там им платих.

Как така да очакваме оставка? Няма кой да го смени. Той каза, че ще се счупи държавата, не можем да го понесем това.

Аз не обиждам, цитирам министър-председателя. Не знам защо смятате, че е ирония". Така пиар експертът Арман Бабикян, който е сред инициаторите на протеста срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, иронично коментира в ефира на "Нова телевизия" опорните точки на правителството срещу гражданското недоволство.

"Аз ще се обърна и към онези хора, които са с чисти намерения и със съзнанието, че искат да живеят в една по-добра и по-справедлива държава – подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителна течност, не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост. Те се борят за едни пари, които се пращат от Дубай". Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от парламентарната трибуна по повод протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. 

Забранявам на Дани Кирилов да пише във „Фейсбук“ - не само, че не е смешно, а и възпалявате хората, с Христо Иванов сме работили години наред". Думи на премиера Бойко Борисов по повод публикация на правосъдния министър в социалната мрежа с коментар на случилото се при парк „Росенец“ и акцията на лидера на „Демократична България“ Христо Иванов, което предизвика вълна от неодобрение.

"Твърдо решени сме да работим само за българските граждани, независимо кой е извършил или за кого има данни или доказателства, че е извършил престъпление или нарушение на закона. Ще продължим да работим с еднакъв подход към всички. Това е единственинят начин да покажем на българските граждани, че има и е възможна спарведливост, а не че има недосегаеми хора, които са над закона, благодарение на това че имат политически връзки", заяви обвинител №1 Иван Гешев по време на брифинг за провеждащата се спецакция срещу битовата престъпност в Сливенско. Той припомни успехите на прокуратурата под негово ръководство и подчерта, че
протестите с искане за оставката му са дирижирани.

"Ние можем да стартираме процедура за импийчмънт на президета Радев, но тя няма да доведе до нищо, той няма да подаде оставка. Мисля че е по-добре да го оставим така - да потъва в собствен сос.
На мен ще ми е по-интересно в края на неговия мандат да видим дали ще каже какво е свършил, защото аз мога да кажа много похвални неща за настоящото коалиционно управление", заяви вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама