Министър Маринов няма да приеме оставката на шефа на ОДМВР-Бургас

16:00, 11 юли 20 25 2186 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„Не пазим нито една политическа сила, а българските институции. За нас няма значение кой е министър председател, кой е президент. Ние получаваме заплати, за да пазим обществения ред", заяви по време на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Борисов призова да се свали охраната на Доган и Пеевски

„Снощи всички бяхте свидетели на протестите. Предната вечер всичко протече спокойно. Снощи имаше два митинга – нямаше проблем до едно време. Колегите бяха взели мерки. Имаше хора обаче, които бяха отишли с точно определена задача. Категорично казвам, че всичко беше предварително подготвено.  Имаше информация, че ще има платени хора. Не искам да обвинявам никого. Знаете, че стоя далеч от политиката. Опитвам се да не взимам страна. Какво ли не видях в социалните мрежи – полицаите ни пребиват, полицаите ни пречат. Само искам да кажа,че органите на реда бяха инструктирани да не използват физическа сила. Те имат богат професионален опит", каза още Иванов.

Два протеста блокираха центъра на София, стигна се до сблъсък с полицията

Той допълни, че целта е била да не се допусне сблъсък между служители на реда и протестиращи, както между протестиращи и контрапротестиращи. "Българската полиция не е враг на никого. Не искаме да задържаме никого", каза още той.

Главният секретар на МВР заяви, че полицаите са били провокирани, замеряни със стъклени бутилки, пръскани със спрей, заливани със спирт.

18 души са задържани, трима полицаи са пострадали.

На брифингът стана ясно, че министърът на вътрешните работи Младен Маринов е поискал оставката на директора на Областна дирекция на МВР в Бургас

Снимка: Топновини

Малко по-късно Радослав Сотиров подаде оставката си.

Няколко часа след това министърът на вътрешните работи обяви, че няма да приеме оставката на шефа на ОД на МВР в Бургас, съобщи Нова телевизия.

 

Припомняме, че до ситуацията се стигна, заради сблъсъци на протестите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама