Сблъсък между протестиращи и полицаи на "Росенец", арестуваха Иво Мирчев и Христо Иванов

12:42, 11 юли 20 25 4578 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Арестуваха Ивайло Мирчев и Христо Иванов, предаде bTV. Полицаи сложиха белезници и на Христо Иванов. Ситуацията е изклютелно напрегната. Полицята се опитва да изтласка протесиращите ( 12:40 ). До ескалацията се стигна след като протестиращите срещу правителството успяха да пробият частично полицейския кордон, който е изграден пред лятната резиденция на Ахмед Доган.

 

"Полицията не допуска гражданите към охранямеия плаж, където се "помещава "Ахмед Доганов"

Ахмед Доган се надява масовото плажуване в парк "Росенец" да не доведе до сблъсъци

Поради "мерки за сигурност" полицаи блокираха  (08:00 часа) и не допуснаха стотиците граждани, които се събраха в парк "Росенец",  включително Христо Иванов и Ивайло Мирчев от "Да,България". Действията се разиграват в близост до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Снимка: БГНЕС

Автобуси с граждани осъществиха "контакт с организаторите на първа линия". Те са с регистрации от Силистра, Пазарджик и Търговище. Десетки са вече и автомобилите, които в ранните сутрешни часове са се предвижили към Отманли. Те са  предимно с регистрации от Пазарджик и Кърджали. 

Снимка: БГНЕС

Полицаи не допускат гражданите и "изискват лични карти от по-настоятелните граждани", които "просто искат да преминат" и по думите им "желаят действията им да започнат и приключат мирно".

Симпатизани на ДПС също пристигнаха в района. Един от присъстващите заяви за bTV, че е дошъл от Благоевград по "собствена инициатива". Струпването на симпатизантите е в отговор на протестната инициатива.

Снимка: БГНЕС

Организираната инициатива дойде, след като бившия правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парка, но бе изгонен от охранителни на НСО.

"Имаме разрешение да бъдем на Росенец, но полицията не ни пуска", заяви лидерът на партията "Да, България" и съпредседател на обединението ''Демократична България'' - Христо Иванов. 

"Морето е бурно, искаме да стигнем до пристанището, не правим никакви провокации"

Христо Иванов акостира край имението на Доган, посрещна го охрана

"Не бива да им дадем възможност да успеят с планираната си провокация да разиграват "етническата карта"! Тук сме като свободни граждани. Независимо от произхода сивсички нормални хора искат правила и законност. България е една за всички!”, каза още Христо Иванов.

"Шефът на "Охранителна полиция" към ОД на МВР – Бургас комисар Неделчо Рачев ме излъга, че няма второ събитие", каза за БНТ Иванов. "Още вчера полицията е създала координация със симпатизантите на ДПС".

Хора продължават да вървят към плажа, които са предимно турско говорящи.

Снимка:Топновини

Снимка:Топновини

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 3
1 Асен 18:35, 13 юли 20

Христо Иванов е един провален политик, който не може да предложи нищо на държавата си.

2 Анонимен 21:58, 13 юли 20

Най-много се смях на това как Христо Иванов и Мирчев стояха кротко, докато бтв не пуснаха камерите и тогава веднага почнаха да се бутат. Шмекери.

3 Ани 22:55, 13 юли 20

Иванов просто яхна вълната на хорското недоволство

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама