Повдигнаха обвинение на Узунов, Бобоков и Милушев

16:20, 10 юли 20 / Политика 25 2412 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентският секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков са обвинени и задържани за 72 часа по обвинение за търговия с влияние, съобщи БНР.

Задържаният във връзка с разследване за разгласяване на държавна тайна съветник на президента  - Илия Милушев е пуснат под парична гаранция от 20 хил.лв. Той е обвинен като подбудител за извършване на длъжностни престъпления с цел да причини вреда на председателя на Агенцията за разузнаване.

На влизане във Военната прокуратура по-рано днес той заяви, че се чувства идеално.

Мъжът ми е достоен българин, не ми е давал никога повод да се срамувам от него. Съпругът ми е офицер и военен пилот, дълго време беше командир на 5-та авиобаза. Всички, които го познават не биха и допуснали, че би направил нещо, което да е във вреда на България“, заяви съпругата му Жени Милушева, цитирана от БГНЕС. Тя определи случващото се като „съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Румен Радев“.

Припомняме, че съветникът на президента по въпросите на националната сигурност и отбрана Илия Милушев беше арестуван вчера за 24 часа по време на съвместна акция, ръководена от Специализираната прокуратура. Заедно с него е задържан и бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“. 

Прокурори в президентството, арест за адашите Бобоков и Узунов

Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна тайна. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Акцията на прокуратурата беше съпроводена от протести в подкрепа на президентската институция и срещу действия на прокуратурата в сградата на администрацията на Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама