Гешев няма намерение да се оттегля

08:18, 10 юли 20 / Политика 25 2773 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В интервю за Нова телевизия главният прокурор Иван Гешев коментира вчерашните протести и влизането на прокуратурата в президентската институция. "Президентът явно нещо се е объркал – най-голямата мафия във всички държави е в политиката”, заяви той по повод изказването на президента, който слезе при протестиращите в негова подкрепа. Пред множеството Радев призова народът да изхвърли мафията от изпълнителната власт и от прокуратурата.

Радев: От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата

Според Гешев държавният глава се „катери върху гърба на прокуратурата, за да постигне някои елементарни, дребни политически успехи преди предстоящите избори”. Главният прокурор определи като „откровени лъжи, манипулации, хибридни атаки” твърденията, че прокуратурата може да се организира и да извърши подобна акция за броени часове. И отбеляза, че едно от разрешенията за претърсванията на „Дондуков” 2 е издадено още в неделя, а останалите – в понеделник или вторник.

Протестът срещу Борисов и Гешев блокира Орлов мост

Обвинител номер 1 бе категоричен, че докато той е на този пост „прошка няма да има за никого, нито двоен стандарт”. „Определям действията на президента като тъжни. Той се присъедини към редиците на атакуващите прокуратурата, поведени от Иван Костов”, коментира Гешев.

Той заяви още, че няма намерение да се оттегля. „За какво да подавам оставка? За това, че си върша работата? За това, че десетки недосегаеми олигарси са в ареста или се крият в други страни? За това, че телефонните измами почти спряха?”, запита главният прокурор. И добави: „Единственият недосегаем човек в България е президентът, докато Конституционният съд не се произнесе”.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама