Съветниците в Перник намалиха заплатата на кмета, ще взима 4200 лева

20:53, 08 юли 20 / Политика 25 4094 Шрифт:
Редактор:

Съветниците в Перник отмениха решението си от сесията на 2 юли, с което заплатата на кмета на Перник  бе увеличена до максималния размер, съгласно действащата нормативна уредба в страната.

Прието бе ново решение, според което кметът Станислав Владимиров ще получава заплата в размер на 4200 лв., толкова колкото бе предложил и самият той, съобщава БНР.

До прегласуването се стигна след като Владимиров върна решението за преразглеждане. Сред мотивите на кмета е, че приетото на 2 юли увеличение на неговата заплата, което  е обвързано с възнаграждението на председателя на Общинския съвет и двамата му заместници  ще доведе до дефицит от 83 570 лв. в общинския бюджет.

Така с 25 гласа „за”, трима против и шест въздържали се заплатата на кмета днес бе определена на 4200 лв.

Кметът на Перник си вдигна заплата от 2600 на 6000 лв.

Съветниците от ГЕРБ, заявиха, че общината е в тежко финансово състояние и не подкрепиха увеличението на кметската заплата.

В отговор зам. кметът Стефан Кръстев посочи, че за първите 6 месеца на тази година са спестени 80 000 лв. от фонд "Работна заплата", спрямо същия период на миналата година. По думите му месечният фонд за заплати на предишното ръководство на община Перник с четирима зам. кметове е бил 14 775 лева, докато сега след предложеното увеличение и с двама зам. кметове, е 12 634 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама