На втора инстанция: Десислава Иванчева е призната за виновна

13:32, 06 юли 20 25 2488 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Апелативният специализиран съд реши на втора инстанция, че Десислава Иванчева е виновна за това, че е поискала и приела дарение - 250 хил. евро, за да извърши действия по служба, съобщи bTV.

Иванчева и Петрова започват подписка за независимо европейско разследване

Така съдът отменя изцяло присъдата от миналата година и я осъжда на 8 години затвор при първоначален строг режим. Приспада се времето, през което е била под стража и под домашен арест. Биляна Петрова е осъдена на 7 години, а Петко Дюлгеров - на 6.

На първа инстанция Десислава Иванчева получи 20 години, Петрова - 15, а Дюлгеров - 12 години затвор. Те бяха осъдени за искане на подкуп от предприемача Александър Ваклин. Тримата бяха задържани на 15 април 2018 г.

Биляна Петрова се оплака, че не чува

Преди произнасянето на присъдата Иванчева публикува пост във Facebook, в който припомни, че минаха повече от две години от показното задържане пред спортното министерство. "За това време се изговориха много лъжи от прокурори, скалъпиха се разни нови доказателства, изчезнаха такива, които ни оневиняват. Всичко това с едничката цел – гражданското общество да бъде сложено на колене, да покажат на всички хора, че нямат право да влязат във властта, с честно спечелени избори. Да покажат, че всеки, който иска да е в управлението, трябва да е покорен изпълнителен, да няма мнение, да се корумпира, да изпълнява безропотно, да чака пред вратата на Пепи Еврото. А всеки, който не е – ще има съдбата на мен и Биляна", посочи тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама