Последни думи на починалия д-р Стамов: Колегите ми отказаха линейка да ме закара до болницата

19:35, 05 юли 20 25 4577 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Смъртта на 49-годишния лекар от столичната Спешна помощ, който загуби живота си от инфекция с коронавирус, повдига много въпроси.

Негов близък приятел и колега разказа пред bTV, че д-р Юлиан Стамов е откликнал на случая без информация, че отива при инфектиран и без нужната защитна екипировка. На последното си дежурство той е бил изпратен на адрес без защитно облекло, а по-късно става ясно, че стаята, в която е лежал болният пациент, е била с висока концентрация на частици от вируса.

Втори починал медик от Центъра за Спешна помощ в столицата

Юлиан Стамов е изпратил видеа до свой приятел - Робър Михов - лекар, работещ в Англия. В тях той посочва, че колеги са му отказали да го откарат до болницата с линейка и споделя, че не се чувства добре.

В един от записите на разговор се чува как д-р Стамов казва: "Чакам колегата да ме закара. Ще му дам 20 лева. Отказаха ми колегите ми, линейка да ме закара до там с температура и с всякаква симптоматика".

В отговор Катя Сунгарска - говорител на Столична спешна помощ - обясни, че починалият медик е бил изпратен на адрес, за който не е имало признаци, според описанието на подалия сигнала, че пациентът може да е заразен с COVID-19. Поради това, екипът е отишъл с частична екипировка. Сигналът е бил за мъж с сърдечна недостатъчност. По-късно той е починал в болница, а 3 дни след това, излиза и положителният му резултат за COVID-19.

Медикът е несемеен и без деца. Все още не е ясно кога колегите му от Бърза помощ ще си вземат последно сбогом с него.

Това е втори смъртен случай в ЦСМП-София, след като през май почина д-р Нели Пандова.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама