25 души от бала на Американския колеж във Велико Търново са с COVID-19

18:55, 05 юли 20 25 4727 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

25 от общо 42 души, присъствали на абитуриентския бал в Частната профилирана гимназия "Аркус" във Велико Търново са с коронавирус, сочат резултатите от епидемиологичното проучване във връзка със случай на COVID-19, съобщи РЗИ.

В Американския колеж "Аркус" във Велико Търново има епидемично огнище на COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града, предаде БГНЕС. С положителни проби към днешна дата са 59,5 % от присъствалите на абитуриентския бал на училището на 27 юни. Общо 42-а са били участниците в бала на частния колеж миналата събота. От тях положителни проби за коронавирус вече са дали 16 ученици, шестима учители и трима придружители.

180 новозаразени и двама починали за последното денонощие

Установени са потвърдени случаи на коронавирус при лица, които не са присъствали на бала на училището, но били в дискотека с абитуриентите същата вечер.

Издирените досега 142 контактни лица са поставени под карантина. Общо 84 стават случаите на заболяването в областта. Те значително нараснаха тази седмица. След баловете положителните проби вече са над 30. Тестването на контактните продължава. Под карантина са 448 души. Според РЗИ балът не е огнище на заболяването, а то се разпространява дифузно. На този етап местната власт не планира затягане на противоепидемичните мерки.

Плувецът Антъни Иванов е с положителна проба за коронавирус

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама