И Цацаров ще се откаже от услугите на НСО

21:37, 03 юли 20 25 3481 Шрифт:
Редактор:

Бившият главен прокурор и настоящ председател на антикорупционната комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров обяви, че смята от есента да се откаже от охраната на НСО. Изявлението му е в интервю за dariknews.bg - част от "Нетинфо", собственост на "Нова броудкастинг груп". Тази новина бе цитирана в централната емисия новини на "Нова телевизия" тази вечер, съобщава "Дневник".

"Да, НСО ме охранява като бивш главен прокурор, не като председател на КПКОНПИ, но ако ми позволите една добавка - охраната не е такава, каквато беше по време на моя мандат. По мое собствено искане тя се редуцира постепенно и мисля, че към есента ще бъда един свободен човек, който няма такава охрана, защото не я иска", заявява Цацаров.

Бивш шеф на службата коментира през декември, че Цацаров не би трябвало да ползва охрана от НСО. Наскоро пък се разбра, че настоящият главен прокурор Иван Гешев вече не ползва услугите на службата, а е охраняван от Бюрото за защита на свидетелите.

"Но това ви го казвам не защото сега е модерно да се каже НСО е грешно или е някаква организация, която не може да гарантира безопасност. Огромната част от хората, които са ме охранявали, са изключителни професионалисти. Но ако някой си мисли, че да живееш седем години денонощно с охрана, е привилегия, аз не мисля така", допълва Цацаров.

Допълва, че гледа на тази охрана като на тежест в живота си, от която ще се освободи, защото има право на това.

"Единственото, което ще кажа е, че заплахите не са били само преди пет години и заплахите не са и отминали. Но това не е нещо, с което човек трябва да спекулира и да говори", казва в отговор на въпрос за заплахи към него. Обяви, че в родния си град, когато отива, не ползва охрана, а ходи свободно по улиците.

Апелира на НСО да не се гледа като на голяма администрация, а да се отчете, че там има професионалисти, които не трябва да бъдат "затрити". "Комплиментът ми не е към ръководството на НСО", подчертава той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама