Талантливи деца от Елена с награди от онлайн фолклорен конкурс

15:06, 03 юли 20 25 3114 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Малки талантливи танцьори от Елена станаха победители в първия международен онлайн фолклорен конкурс „Българин 2020“. Сестрите Никол и Велина Миндизови са на първо място от двойките изпълнители на народни танци във възрастовата група 8-11 години.

Освен диплом и медали, съгласно регламента на конкурса за победителите, момичетата получават и специална награда. Заедно със своите родители ще могат да посетят безплатно Исторически парк Варна, официален партньор и основен спонсор на родолюбивата инициатива. Петгодишната Сияна Стоянова спечели второто място при малките танцьори до 7 години.

При голяма конкуренция трите деца достойно представиха Клуба за автентични народни хора при НЧ „Напредък-1863“ в Елена, където се учат да играят народни танци под ръководството на Траяна Стоянова.

Първият у нас изцяло онлайн конкурс за фолклорни изпълнители стартира на 20 април. Организатор на събитието е фондация „Българин“. Конкурсът е предвиден за края на 2020 г., но след обявяване на извънредно положение заради коронавируса, екипът решава, че неговото време е дошло и ще изпълни основната си цел – да повдигне духа на българина в условията на световна пандемия, да популяризира родния фолклор и даде възможност на талантливи изпълнители – певци, танцьори, музиканти.

Във фолклорния конкурс са участвали 568 таланти от 12 държави на възраст от 3 до 72 години, оценявани от жури с дългогодишен опит в българския музикален фолклор. Наградите от онлайн гласуването на публиката ще бъдат обявени на 1 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама