Дете от яслена група в София и мед. сестра от Спешна помощ в Русе са с коронавирус

14:44, 02 юли 20 25 2610 Шрифт:
Редактор:

Дете от яслена група на 51-ва детска градина в столицата е с положителна проба за коронавирус, съобщиха от СРЗИ, цитирани от БНТ.

Групата и персоналът са поставени под карантина - 16 деца и 5 души персонал. В момента се извършват изследвания.

Медицинска сестра от Спешна помощ в Русе е заразена с коронавирус. Тя се лекува в болница, като към момента състоянието й е добро, съобщи директорът на Центъра д-р Иванка Маринова.

10 колеги на заразената медицинска сестра са поставени под домашна карантина.

Седмицата преди 29 юни медицнската сестра била в отпуска. В първия си ден трябвало да бъде нощна смяна, но в началото на дежурството се оплакала, че не се чувства добре и колегите й са я оставили в центъра, без да я вземат на адреси, съобщава БГНЕС.

Доц. Мангъров: Мрачната прогноза на проф. Мутафчийски няма да се сбъдне

Тогава общо 11 служители са били на смяна, като останалите 10, въпреки че нямат оплаквания, са поставени под домашна карантина по предписание на Регионалната здравна инспекция. Сред тях има един лекар, петима фелдшери и четирима шофьори.

Д-р Маринова увери, че дезинфекцията в Центъра за Спешна медицинска помощ винаги е била на ниво. Въпреки създалата се ситуация тя е категорична, че нямат нужда от специалисти от други региони и ще се справят със собствени сили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама