Линейка излетя от пътя Симитли-Разлог

19:26, 01 юли 20 25 2584 Шрифт:
Редактор:

Линейка на ЦСМП-София излетя от пътя и се спусна по стръмен скат след обяд днес на път II-19 Симитли-Банско, по чудо медицинския екип в него се е отървал само с натъртвания.

В линейката освен шофьора пътуват лекар и медицинска сестра, за да вземат пациент от МБАЛ-Разлог и да го транспортират за София. Пътно-транспортното произшествие става на път за Разлог, реално автомобилът е самокатастрофирал, съобщава БГНЕС.

Към 14.30 ч. на входа на с. Градево, линейката предприема изпреварване, в този момент автомобилът, който задминава също завива на ляво към къщата за гости „Оресите”. За да избегне сблъсък, спешният автомобил със специален режим на движение, завива наляво, и излита от пътя. Минава покрай бетонен стълб, влиза в акациева гора, чупи едно дърво и се спуска по 30-метровия скат, спирайки на поляна под пътя.

Не е подаван сигнал за инцидента на тел. 112, от София е изпратена втора линейка, която да прибере екипа.

Те са се отървали след каскадата само с натъртвания, на автомобила са насени материални щети.

Причинилият произшествието автомобил не е спрял, нито е подал сигнал за това, че линейка е изхвърчала от пътя. Линейките са оборудвани с видеокамери, ще бъде прегледан записът, за установяване причините за ПТП-то.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама