Тръмп обиждал Меркел по телефона, но хвалил Путин

14:40, 01 юли 20 / Свят 25 1501 Шрифт:
Редактор:

Обиди за германския канцлер Ангела Меркел, хвалби по адрес на руския президент Владимир Путин и много самохвални твърдения без никаква предварителна подготовка - стотици строго секретни телефонни разговори на президента Доналд Тръмп със световни лидери притесниха водещи американски служители по високите етажи на властта, пише Си Ен Ен в подробен материал, съобщава bTV.

Според източниците на медията, телефонните разговори на американския президент представляват заплаха за националната сигурност и биха обърнали подкрепата на собствената му партия срещу него, ако бъдат публикувани в подробности.

Журналистите са разговаряли и с редица анонимни служители на Белия дом, сред които - и настоящи, които разкриват шокиращи подробности.

В разследването на Си Ен Ен като източници са цитирани също едни от доскорошните най-високопоставени лица в Белия дом – съветниците за национална сигурност Х. Р. Макмастър и Джон Болтън, министърът на отбраната Джеймс Матис, държавният секретар Рекс Тилърсън, както и шефът на служителите в Белия Дом Джон Кели.

Всички те потвърждават казаното от анонимните източници по време на продължителни четиримесечни интервюта, направени от Си Ен Ен.

Общото усещане от телефонните разговори на Доналд Тръмп със световните си колеги е, че американският президент е изключително неподготвен, често се държи абсолютно налудничаво и използва изключително неподходящ език.

Доналд Тръмп атакувал и се държал зле със свои ключови съюзници – особено с тези, които са жени.

В разговорите си с германския канцлер Ангела Меркел, например, Тръмп често я нападал и обиждал. Според източници от Белия дом президентът неведнъж е наричал Меркел „тъпа“ по време на разговор с нея и я обвинявал, че „била в джоба на руснаците“.

Остатъкът от беседите бил „постоянен поток от думи без значение, подобни на брифингите му за пандемията от коронавирус“, казват източниците.

Тръмп също така демонстрирал тотална незаинтересованост към сериозни международни проблеми, нулева подготовка за разговор и абсолютно никаква историческа основа за повечето си твърдения.

Според източник, близък до германския канцлер, Меркел успявала да атакува Тръмп по свой начин – с цитиране на факти и със спокойствие.

Подобно отношение американският президент демонстрирал и с британския премиер Тереза Мей. Един от източниците на Си Ен Ен описва отношението на Тръмп като „садистично и обидно“.

Мадона нарече Тръмп "нацист-социопат"

Той често критикувал Мей по телефона, като я наричал „глупачка“ относно подхода й към Брекзит, НАТО и проблеми, свързани с имиграцията. „Той се раздразваше на Мей за нещо, след което започваше да се държи изключително зле с нея. Нямаше никакъв филтър“, казва един от източниците.

Докато Меркел отговаряла спокойно на вълната от обиди и неверни твърдения, Тереза Мей реагирала по-емоционално. Британският премиер се изнервяла по време на разговорите и опитвала да се защити – без успех.

Подобно държание Тръмп демонстрира и с други световни лидери, които „смята за слабаци“, твърдят източниците. Сред тях са френският президент Еманюел Макрон, канадският премиер Джъстин Трюдо и австралийският премиер Скот Морисън, всички - съюзници на Съединените щати. 

Другият тип разговори, провеждани от Доналд Тръмп с негови световни колеги са тези с руския президент Владимир Путин и турския им колега Реджеп Ердоган. Тези телефонни беседи коренно се различават от останалите.

„Тръмп възприема себе си като най-точният познавач на човешкия характер и смята, че може да убеди всеки да направи нещо само с чар и държание като на лошо момче“, казват източниците на Си Ен Ен.

Американският президент не само не успява да постигне успех в тези разговори, а напротив – и Путин, и Ердоган успяват да издействат от него „услуги“ в собствена полза.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама