Ген. Красимир Станчев: Не съм убеден, че записите са направени, когато охраната е била до Борисов

10:05, 30 юни 20 / Политика 25 1567 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Законодателят мъдро е поставил НСО на дистанция от всички власти. Общото ръководство е на президента, контролът е на Народното събрание, бюджетът се определя от изпълнителната власт. Тезата, че НСО е беззаконна, показва откровено невежество, коментира пред БНР бригаден ген. Красимир Станчев, началник на НСО.

Президентът наложи вето върху промените в Закона за МВР

Според него е необходимо правилникът за прилагане на Закона за НСО да се промени. „В 50% е правилник за прилагане, в останалите 50% е устройствен правилник. Това е било хитър ход на предишните началници. Имам идеи какви нови структурни звена, някои мога да закрия, но нямам това право“.

Красимир Станчев подчерта, че е сигурен в хората, които стоят до първите мъже на държавата. Почти 11 години тези хора работят с премиера, няма напуснали и за толкова време е изградено доверие. Не съм убеден, че записите са направени в ситуация, в която охраната е била близо до него. За мен тези записи са с неизвестен източник“.

Изтекоха нови записи с Бойко Борисов

По повод случая с арестувания подполковник от НСО, обвинен от прокуратурата в убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, той заяви, че не може да носи отговорност за личния живот на служителите си, но че това е една от причините да поиска използването на полиграф в службата. 

Началникът на НСО смята, че службата не трябва да охранява неактивни политици

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама