ДАНС се заема с разговорите между Бобоков и Узунов

15:16, 29 юни 20 25 1953 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ДАНС ще извършва детайлен и задълбочен анализ на комуникацията на бизнесмена Пламен Бобоков със съветника на президента Пламен Узунов и с лице, написано в телефона му като „MVR-Rumen Petrov“, съобщиха от прокуратурата.

Пламен Бобоков: Най-голямата ми грешка е, че останах в България

От експертизата до момента е видно, че в периода 2018-2020 година на Бобоков е предоставяна информация от Узунов и Петров. Двамата са разполагали с информацията в качеството си на съветник по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на външния министър (Румен Петров бел.ред.) и съветник на президента (Пламен Узунов бел.ред).

Делото по казуса с танкера „Бадр“.MVR-Rumen Petrov“ изпраща на Бобоков снимки на определение на Върховния касационен съд, свързано с танкера. Минути по-късно снимките са изпратени от бизнесмена и на Узунов.

MVR-Rumen Petrov“ пише: Според един мой приятел, много печен адвокат, който погледна развитието на делото във ВАС - шансовете за положителен изход на делото в полза на либийците са много ниски, тъй като ВАС също ще гледа само процедурата без да изследва първопричината (фалшивия ипотечен договор). Според него адвокатите на либийците е трябвало да атакуват това основание (ипотечния договор) в отделно наказателно дело в криминалния съд" и „Имам основание да му вярвам, защото той е много печен адвокат".

Снимка: Прокуратура на Р България

ВАС проверява как е изтекло необявеното решение за танкера Бадр

От въпросния Петров до Бобоков, а от него до Узунов са изпращани и други документи: вербални ноти на Либия до външното ни министерство, нота от Либия до президента, CV на „либийски пратеник“.

Обсъждани са и други въпроси, свързани с дейността на МВнР, както и позиция на министър Екатерина Захариева в Twitter, както и „лостовете за въздействие".

Снимка: Прокуратура на Р България

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама