Дете е с опасност за живота след инцидент с микробус в бургаско село

11:30, 29 юни 20 25 1530 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Три годишно дете е с опасност за живота след инцидент с микробус в бургаското село Росен, предава БГНЕС.

Инцидентът се е разиграл още в петък вечер, но тази сутрин от бургаската полиция внесоха яснота по случая след проведените допълнителни полицейски действия.

Произшествието е възникнало около 19.00 часа на 26 юни на кръстовището на улиците „Андон Стоянов” и „Хан Аспарух”. От полицията казват, че при извършване на ляв завой в задната част на микробус се блъснало бягащо и внезапно пресякло пътното платно три годишно момиченце от селото. От инцидента детето получило черепно-мозъчна травма и с опасност за живота е настанено за лечение в бургаската болница, където е откарано от водача на микробуса, който е съсед на детето.

Поради това си действие - отвеждане на пострадалото момиченце до болницата, в първоначалното съобщение на ОДМВР е упоменато, че водачът е напуснал местопроизшествието и е издирен допълнително за сваляне на обяснения и тестване за употреба на алкохол или наркотици, като и двете проби са били отрицателни.

Водачът работел към строителна фирма и малко преди инцидента откарал служителите по домовете им. Пътният инцидент е допуснат при прибирането му към собствената къща, съседна на къщата на пострадалото момиченце.

По случая е образувано досъдебно производство.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама