София е сред 20-те най-технологични града на Европа

11:08, 29 юни 20 / София 25 1641 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

София се нареди в топ-20 на най-перспективните за инвестиции, технологии, иновации и стартъпи града в Европа, съобщи БГНЕС.

Столицата ни заема 20 място от 76 града, включени в класацията Tech Cities of the Future. При оценката на европейските градове са взети под внимание следните параметри: привличане на инвестиции, наличие на квалифицирани служители и развита инфраструктура.

Над 1500 души се включиха във велошествието в София

Класацията е оглавена от Лондон. В първата петица влизат още Париж, Дъблин, Амстердам и Берлин. От балканските градове на първо място е Букурещ, който е много напред в рейтинга, заемайки достойното 7 място. София също може да се похвали със сериозен успех, тя се нарежда непосредствено след мегаполиса Москва /18 място/ и Хелзинки /19 място/, които са наистина сериозни конкуренти. Нашата столица изпреварва Милано /21 място/, Прага /22 място/ и Талин /23 място/. Столицата на Естония отдавна се слави като един от най-модерните и смарт градове в Европа.

Класацията Тech Cities of the Future 2020/21 е съставена от списание fDi Intelligence и специализираното издание на технологии и иновации TNW (The Next Web) за пръв път през тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама