Джокович след „Адриа тур“: Няма да потъна

10:50, 29 юни 20 / Спорт 25 1728 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Световният номер 1 в тенис Новак Джокович се намира в труден момент в живота си, след като стана ясно, че организираната от него серия демонстративни турнири „Адриа Тур“ доведе до масово разпространение на коронавирус както сред състезателите, така и сред публиката. 

Въпреки това сръбският тенисист обеща „да не потъне“, съобщава сръбската „Нова“, цитирана от БГНЕС. В публикация в Instagram той публикува цитат на сръбския патриарх Павле: "Корабите не потъват заради водата, която ги заобикаля, а заради водата, която влиза в тях. Не позволявайте това, което ви заобикаля, да влезе във вас и да ви дръпне към дъното“.

Според информацията в швейцарски медии не е изключено Джокович да бъде подведен под съдебна отговорност, защото по време на турнирите от веригата „Адриа Тур“, провели се в Сърбия и Хърватия, не са спазени никакви мерки за дистанция. Сред заболелите от коронавирус са първата ракета на България Григор Димитров, Виктор Троицки и неговата бременна съпруга Александра, Борна Чорич, треньора на Димитров Кристиан Гро, треньорите на Джокович - Марио Паники и Горан Иванишевич. Сред болните се оказа и самият Ноле и неговата съпруга Йелена. 

Бащата на Джокович обвини Григор Димитров за заразяването

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама