Нинова към общинските съветници: Осигурете на всяко дете място в детска градина

15:50, 28 юни 20 / Политика 25 1356 Шрифт:
Topnovini

Осигурете на всяко дете място в детска градина. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към общинските съветници от партията на проведената отчетно-изборна конференция в район "Оборище" - София, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

"Според доклад на ООН България е заплашена от драстичен спад на населението. До 2050 г. ще загубим една четвърт от населението си", каза Нинова. Според нея само се говори по този въпрос, но не се предприемат конкретни стъпки от управляващите.

"Една от най-лесните стъпки за подпомагане на младите семейства е осигуряване на детски градини. Недопустимо е всяка година в София хиляди деца да нямат достъп до тях. Семейното подоходно облагане, жилищна политика с грижа за младите семейства и редица други конкретни мерки могат да помогнат"

"Разбира се, демографската политика е хоризонтална политика. Тя обхваща мерки в областта на образованието, здравеопазването, работни места, сигурност и др. Въпросът изисква комплексен подход и последователно изпълнение, която и партия да управлява, ако милее за България", каза в Заключение лидерът на левицата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама