Петър Стоянов: Бързо станах известен, но бях и мишена

10:00, 28 юни 20 / Политика 25 1742 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Моят мандат беше особен. Моментът бе исторически, а когато се заклех нямаше парламент. Цялата институционална власт попадна в мои ръце". Това каза вторият президент на Република България Петър Стоянов в предаването "Денят с Георги Любенов" по БНТ.

Стоянов припомни, че още съвсем в началото на своя мандат се сблъсква с най-драматичната криза в новата история на България. Повече от месец, десетки хиляди протестират срещу управлението на БСП и това да нямат втори кабинет.  "Хората непрекъснато бяха по площадите."

"Бързо станах известен президент, но и мишена", каза Стоянов. По думите му това бе факт, защото още през първите му дни като президент, назначеният от него служебен кабинет подава официално молба за членство на България в НАТО.

Бившият президент коментира и дебата за въвеждане на латиница, който през 2001-а година се обсъжда непрекъснато в българското общество. "Въвеждането на латиница - как ще стане това?! Няколко милиона български книги да бъдат написани на латиница. Това няма как да стане", разпали се Стоянов.

"Напълно смислено е обаче искането имената на улици, булеварди и площади и надписите върху обществените сгради да бъдат изписвани и с латински букви.", гласи изказване към дата 28 май 2001-а година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама