Кой и защо тормози разследващия журналист Николай Стайков?

09:30, 28 юни 20 25 2228 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Разследващият журналист и съосновател на Антикорупционния фонд Николай Стайков бе жертва на продължаващ телефонен тормоз с обаждания на погребални теми. Опитите за сплашване и вандализъм срещу него най-вероятно са поради текущото разследване на журналиста.
"Тормозът е заради работата ми, но този път обект е и семейството ми". Това заяви Стайков за bTV в студиото на "Тази събота и неделя". Първоначално не е приел обажданията на сериозно, но една нощ, когато потърсили и децата му и установил, че къщата на родителите му е маркирана, сериозно се притеснил. "Знаем ви кои сте, знаем и къде са децата ви през почивните дни", цитира Стайков една от телефонните заплахи.

Последната работа на разследващия журналист се фокусира върху бизнесменът Илия Златанов, бившият следовател Петър Петров и съпругата му Любена Петрова, ключовата роля е на прокуратурата, намесва се и името на депутата Делян Пеевски.

Стайков описва Илия Златанов като един човей, който е прибегнал до услугата "купуване на влияние в прокуратурата”, за да реши един много сериозен юридически спор. "Той се е съгласил да си реши проблема по втория начин, може би защото е бил убеден, че в системата на правосъдието в България той е единственият възможен. От човек на човек той е стигнал до бившия шеф на столичното следствие", казва още той за "Дойче веле", допълвайки, че втората част от разследването ще бъде представане през следващата седмица.

В нея ще бъде показана цялата смс комуникация на Златанов, в която "има уговорки, срещи, подробности", заяви пред bTV Стайков. "В съобщенията се споменават министри, следователи, като цяло доста интересни хора."
"Разбира се, не можем да докажем неща казани на 4 очи без свидетели, но те мълчат."

Журналистът е работил върху делото КТБ и "Апартаментгейт".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама