Учени: Имунната система на децата се бори по-успешно с коронавируса

17:35, 27 юни 20 25 1816 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В млада възраст тялото понася болестите много по-лесно и е по-устойчиво на усложнения, твърдят учени от Университета на Тексаския университет по медицина в Сан Антонио, САЩ, предаде ТАСС.

Учени от университета заявиха и че при децата тялото много по-лесно понася симптомите, причинени от COVID-19, и по-активно се противопоставя на различни видове усложнения, причинени от този вирус. Изследователите са анализирали клиничната картина на заболяването при деца и юноши с коронавирус от 24 януари до 14 май 2020 г.

Обобщавайки данните, предоставени от колеги от клиники в няколко континента, както и разчитайки на собствената им статистика, учените обърнаха внимание на факта, че при около 19% от децата с коронавирус, заболяването протича безсимптомно. Следи от увреждане на белодробната тъкан са открити при 21% от пациентите, 5,6% от пациентите страдат от съпътстващи инфекциозни заболявания като грип и настинка. Поради тежко състояние 3.3% от заразените COVID-19 са приети в интензивни отделения. От всички 7 780 прегледани деца 7 са починали.

ри изследването на състоянието на децата, заразени с коронавирус, се съсредоточихме върху особеностите на клиничната картина на заболяването, усъвършенствахме и подробно описвахме резултатите от лабораторните методи за изследване, търсихме да дадем най-точната картина на хода на това коварно инфекциозно заболяване", каза водещият в изследването, доцент по педиатрия в Тексаския университет Алваро Морейра.

Така изследването показа, че тялото на деца и юноши е много по-устойчиво на агресивните ефекти на коронавирус, смята ученият. Той е убеден, че едно допълнително проучване на противопоставянето на COVID-19 на защитните сили на децата ще помогне да се идентифицират особености, които могат да помогнат за разработването на терапевтични механизми за подпомагане на възрастните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама