Red Bull атлетите Веселин Овчаров и Никола Абаджиев се впускат в 12-часово приключение

06:40, 30 юни 20 / Спорт 25 1607 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Red Bull атлетите Веселин Овчаров и Никола Абаджиев се впускат в 12-часово приключение по поречието на река Дунав. Стартът ще бъде даден в 7.00 часа от с. Ново Село, област Видин.

Общият им проект "Air and Water Need Good Wings" е първото по рода си трансдисциплинарно екстремно състезание, обединяващо надпревара с кайтсърф и парапланер. Атлетите ще разполагат с 12-часов прозорец, в който всеки ще трябва да измине възможно най-много километри за даденото време.

Състезателите ще предават GPS сигнал, който ще бъде достъпен online в страницата на събитието във Facebook. Всеки желаещ да види преминаването на Коки на живо, ще има възможност да го засече, в някой от големите градове по река Дунав: Видин, Лом, Кузлудуй, Никопол, Свищов, Русе, Силистра. Весо Овчаров ще бъде забелязан в небето над Белоградчик, Монтана, Плевен, Бяла, Разград, Шумен и Добрич.

Въпреки че условията са по-благоприятни за парапланериста, при добър вятър, Коки може да развие скорост от 50 км/ч, което увеличава значително шансовете му за победа в надпреварата. От друга страна, Весо Овчаров коментира, че "шансовете са почти равни и за двамата“. Потенциално за 12 часа при добри условия парапланеристът би могъл да прелети цялата страна, което ще е национален и европейски рекорд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама